Hverdag i dagplejen

 

En rytmisk,forudsigelig og genkendelig hverdag med ro og tid til det enkelte barn. 

Alle børn er her senest kl 8.45, hvorefter vi synger godmorgen med årstidsrelevante sange og fingerlege. Så får vi frugt og lidt at drikke. Derefter er der tid til den frie leg, gåture, bagning mv. 

Til frokost serverer vi hver dag et varmt måltid mad, alt vi serverer i Småbørnshaven er økologisk/biodynamisk/vegetarisk.

 

 Vores frokost menu:

Mandag: Risengrød lavet med den grove ris, kogt med vand og rundet af med rismælk. Serveres       med smørklat og kanelsukker

Tirsdag: Suppe af årstidens grøntsager. Serveres med langtidsristede kogte bygkorn

Onsdag: Grøntsagssauce serveres med pasta.

Torsdag: Suppe med årstidens grøntsager. Serveres med langtidsristede kogte bygkorn

Fredag: Rugbrød med diverse tilbehør

 

Efter frokost får børnene et lille remseeventyr. Eventyret er afstemt efter den årstid vi befinder os i og er altid med "det konkrete billede" så det bliver et lille teater.

Omkring kl.12-12.30 er alle børn blevet puttet i barnevogn/krybber udenfor og sover 2-3 timer. Når Børnene er vågnet får vi lidt brød, frugt og the, og så er der fri leg indtil de bliver hentet. 

Om torsdagen har vi bagedag. (inden vi går tur). Børnene har forklæde og en lille bagepose med hjemmefra og får brødet med hjem om eftermiddagen. Hvis vi er i gang med forberedelser til en årstidsfest, vil vi indimellem lade bagedagen udgå.